Італійці відзначили співами з вікон 75-ту річницю визволення країни: відео

Італійці відзначили співами з вікон 75-ту річницю визволення країни: відео
Італійці відзначили співами з вікон 75-ту річницю визволення країни
Фото: AFP

Італійці співали пісню партизанів Bella Ciao та вивішували прапори

В Італії, де через пандемію коронавірусу заборонені масові заходи, люди відзначили 75-річчя визволення країни від нацистської окупації співами з балконів.

Про це повідомляє BBC.

Жителі країни вивісили прапори та заспівали пісню італійських партизанів з вікон та балконів квартир Bella Ciao.

Військові літаки прикрасили небо над Римом кольорами національного прапора, а чимало громадян вивісили стяги Італії з вікон.

Президент Італії Серджо Маттарелла майже наодинці поклав вінок до «Вівтаря вітчизни» та закликав співгромадян черпати сили в історії у складні часи боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Святкування Дня визволення від окупації нацистською Німеччиною в Італії прив'язане не до дати завершення війни, а до подій, пов'язаних з рухом опору. 25 і 26 квітня 1945 бригади італійських партизан взяли під контроль великі міста в країні. Згодом 2 травня німецькі війська капітулювали в Італії. Країна під час Другої світової війни спочатку була сателітом нацистської Німеччини, а з осені 1943 року воювала проти неї разом з антигітлерівської коаліцією.

Нагадаємо, що в Італії школи відкриються тільки у вересні, але багато підприємств відновлять роботу з 4 травня, коли країна вийде з вкрай жорсткого карантину, запровадженого через коронавірус.

Італія готується у травні відкрити музеї та Колізей.

Як повідомлялося, в Ізраїлі послабили карантин.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: