У Німеччині близько тисячі людей протестували проти карантину

У Німеччині близько тисячі людей протестували проти карантину
Поліція порушила проти мітингувальників адміністративні провадження та кримінальне за порушення правил карантину та опір правоохоронцям.

Протестувальники вважають, що карантин порушує конституційні права людини

У Берліні 25 квітня близько тисячі людей протестували проти карантинних обмежень.

Як повідомляє поліція, правоохоронці затримали 105 учасників протесту, які вимагали скасувати карантинні обмеження, бо вони порушують конституційні права. 

Зазначається, що під час протестів п’ятеро поліцейських отримали легкі поранення.

Поліція порушила проти мітингувальників адміністративні провадження та кримінальне за порушення правил карантину та опір правоохоронцям.

За словами правоохоронців, вони неодноразово просили протестувальників розійтись та дотримуватись дистанції одне між одним.

Як пише DW, у зв'язку з поширенням коронавірусу у Німеччині заборонили збиратися у групи з понад 20 людей. Втім, попри заборону на масові зібрання, на мітинг у Берліні зібралась близько тисяча людей. Вони тримали плакати з написами: «Захист конституційних прав» та скандували «Я хочу своє життя назад».

Зазначається, що у протестах брали участь представники ультраправих партій, теоретики теорій змов та люди без політичної приналежності. Деякі з учасників мітингу медитували.

Учасники протесту роздавали газети, в яких виклали свої сумніви щодо важливості обмежень та стверджували, що коронавірус — спроба захопити владу через поширення страху.

У поліції зазначили, що протестувальники мали дозвіл на поширення газети, але органи влади не погодили саме зібрання.

Противники карантину збираються в Берліні декілька тижнів підряд. 25 квітня це була четверта демонстрація.

Аналогічний протест відбувся у Штутгарті. У ньому взяли участь 350 — 500 людей. Спочатку мітинг заборонили проводити, але суд дозволив провести зібрання.

Нагадаємо, станом на ранок 26 квітня у світі зафіксували 2 млн 921 тисячі 439 випадків інфікування. З них 836 978 пацієнтів одужали та 203 289 померли.

Найбільше інфікованих та померлих від коронавірусу зафіксували у США. Там коронавірус підтвердили у 960 896 людей. З них 54 265 людей померли та 118 162 — одужали.

На другому місці Іспанія, де на коронавірус заразилися 223 759 осіб, померло – 22 902.

Італія – на третій позиції. Там 195 351 хворий, з яких 26 384 померли.

В Україні станом на 26 квітня 8617 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки, це на 14 випадків більше, ніж учора (478). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: