Із сутичкою Парасюка та Гелетея розбереться прокуратура

Із сутичкою Парасюка та Гелетея розбереться прокуратура
Скріншот: сварка Парасюка і Гелетея

Нардепа обурила кількість охорони в урядовому кварталі

Інцидент з бійкою за участю народного депутата Володимира Парасюка під Верховною Радою зареєстровано поліцією.

Про це сказав начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Це зареєстровано в журналі єдиного обліку, матеріали будуть надані в прокуратуру, враховуючи статус осіб», - сказав він.

За словами Крищенка, рішення щодо «цього епізоду» буде приймати прокуратура.

Як повідомлялося, під будівлею Верховної Ради у вівторок виник конфлікт між позафракційним народним депутатом Володимиром Парасюком і начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм.

На відео, оприлюдненому в соцмережах, видно, що Парасюк накинувся на Гелетея та спробував його штовхнути. Нардепа обурила кількість охорони в урядовому кварталі.

Після сварки Парасюк мав конфлікт з охоронцями на вході до парламенту. Адже силовики вимагали у нардепа просто показати посвідчення особи, однак він сперечався. Втім, згодом таки продемонстрував документ.

Як відомо, сьогодні опозиційні сили вивели під стіни Верховної Ради сотні людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції беруть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші.

Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

У поліції наголосили, що посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. 

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї..

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: