Єврокомісія запропонувала в'їжджати до ЄС за 5 євро

Єврокомісія запропонувала в'їжджати до ЄС за 5 євро
ЄС змінює правила поїздок у Шенген

Сьогодні в Брюсселі Європейська комісія оприлюднила свої пропозиції щодо майбутньої Європейської інформаційної системи авторизації подорожей (ETIAS)

Європейська комісія представила нову систему інформації та авторизації подорожей (ETIAS) для осіб, які мають право безвізового в'їзду до Євросоюзу. Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

«Ми повинні знати, хто перетинає наші кордони. Ми пропонуємо автоматизовану систему, щоб визначати, кому дозволити приїжджати до Європи. Так ми будемо знати, хто подорожує Європою, перш ніж вони навіть приїдуть сюди», - наголосив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Зазначимо, у пропозиції йдеться, що дозвіл на в'їзд буде надаватися після проходження «простої, дешевої та швидкої» процедури - у більшості випадків прогнозується отримання дозволу за декілька хвилин.

Охочим потрапити до країн Шенгену необхідно буде заповнити форму і вказати дійсний проїзний документ. Заявка буде дійсна протягом п'яти років і для багаторазових подорожей, а реєстраційний внесок становити лише 5 євро і застосовуватиметься до всіх заявників у віці старше 18 років.

Також у Єврокомісії запевнили, що запропонована система ETIAS покращить внутрішню безпеку і сприятиме легальним подорожам у Шенгенській зоні.

«Безпека наших кордонів і захист наших громадян є нашим першочерговим завданням. ETIAS буде закривати інформаційний пробіл шляхом перехресної перевірки візи заявників у всіх інших системах», - додав перший віце-президент Франс Тіммерманс.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко висловлював впевненість у тому, що Європейський Союз ухвалить рішення про запровадження безвізового режиму з Україною до 24 листопада.

За словами президента, Україну у Європарламенті підтримує друга за кількістю фракція Європейської народної партії, а також ліберали і консерватори, тож для рішення про безвізовий режим є у парламенті є абсолютна більшість. Зі свого боку президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер підтвердив виконання Україною всіх критеріїв для безвізового режиму. Також глава Європарламенту заявив, що ЄП готовий надати Україні безвіз.

Як повідомлялося, 16 листопада українські депутати звернулись до Ради Євросоюзу із закликом надати Україні безвіз.

Нагадаємо, Рада Євросоюз завтра, 17 листопада, розгляне питання про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом та Єврокомісією про завершення процесу ухвалення рішення щодо скасування візових вимог для українських громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: