Європейська комісія не надала адвокатам інформацію про активи Януковича

Європейська комісія не надала адвокатам інформацію про активи Януковича

В більшості країн ЄС інформація про активи осіб є з обмеженим доступом і не може бути передана стороннім особам, які не мають відношення до кримінального провадження

Європейська комісія не надала адвокатам екс-президента Віктора Януковича інформацію про наявність його коштів і активів в країнах ЄС.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

За його словами, компанія представляє інтереси Віктора Януковича та його сина Олександра.

Причиною відмови було те, що ця інформація «має обмежений доступ».

«Справа в тому, що в більшості країн ЄС ця інформація з обмеженим доступом і не може бути передана стороннім особам, які не мають відношення до кримінального провадження, відповідно і відповідь Європейська комісія так сформульовала», — розповів він.

Раніше адвокатська компанія, яка представляє інтереси Януковичі, заявила, що Єврокомісія не надала підтвердження від країн ЄС про наявність коштів і активів, що належать Януковичу.

«Більшість країн її не надала», — додав він.

Раніше Єнін заявив, що за кордоном заарештували понад півтонни золота, яке було вивезено з України оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, видання «Медуза» повідомило, що колишній президент України Віктор Янукович, можливо, проживає в підмосковній Баковці на місці колишньої дачі маршала Семена Будьонного. Ця ділянка належить Федеральному казенному установі «Заміський будинок прийомів «Русичі» МВС РФ.

У відповідь прес-служба Міністерства внутрішніх справ РФ заявила, що в будинку прийомів «Русичі» у Підмосков’ї ніхто не проживав і не проживає, будівля використовується для прийому і обслуговування делегацій.

Раніше у мережі з'явилося відео ймовірного особняка Януковича в Підмосков'ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: