Юні актори зі Львова збирають гроші на літак для ЗСУ

Юні актори зі Львова збирають гроші на літак для ЗСУ
У серпні відбулися вистави «Мама по скайпу» у Нью-Йорку, Пенсильванії, Бостоні та інших містах
фото з відкритих джерел

Діти відправились у благодійний тур містами США

Завдяки вдалим гастролям театральної трупи юних акторів по американських містах з виставою «Мама по скайпу», вдалося назбирати частину суми на купівлю військового бойового літака. Збір на цей літак проводить Фонд «Авіація Галичини».

Про те, як учні-актори зі львівської «Школи вільних і небайдужих» долучилися до доброї справи, розповідає видання «Високий замок» у межах проєкту НСЖУ «Ми з України!».

Вистава «Мама по скайпу» створена за історіями дітей, які сумують за своїми батьками, що працюють за кордоном. У квітні цього року викладач та режисер театральної студії «Школи вільних і небайдужих» Олег Онещак провів прем’єрний показ вистави в одному з бомбосховищ Львова. Туди потрапив журналіст газети New York Times і написав про виставу. Виконавчий директор і засновник театру з Нью-Йорка Irondale Ensemble Project Террі Грейсс прочитав цю замітку і факт про театральну прем’єру в бомбосховищі його дуже захопив. Грейсс зв’язався через ФБ зі Львовом і запросив юних акторів виступити у своєму театрі.

У серпні відбулися вистави «Мама по скайпу» у Нью-Йорку, Пенсильванії, Бостоні та інших містах. Дійство на сцені зворушувало глядачів до сліз… Як повідомив «Голос Америки», під час вистав дітям вдалося назбирати певну суму на купівлю літака – 4,5 тисячі доларів.

Загалом, як розповів виданню піар-директор бренду «Авіація Галичини» Тарас Маселко, ідея збору коштів на літак виникла ще в квітні.

«Усе почалося з ініціативи наших пілотів – купити їм бойовий літак. Тоді набирала розголосу акція «Закрити небо над Україною», яка мала на меті закликати наших країн-партнерів передати Україні бойові літаки. «Авіація Галичини» вирішила допомогти нашим бойовим пілотам у їхній ініціативі придбання літака, – зазначає він. – Коли вступали у цю кампанію, ми переслідували не просто ціль «купити якийсь літак», а показати світові, країнам-партнерам, що вже й самі українці збирають кошти на літак і продемонструвати, як довго доводиться нам чекати на рішення країн-партнерів про передачу Україні літаків, щоб захистити небо України».

Діти грали виставу «Мама по скайпу»
Діти грали виставу «Мама по скайпу»
фото з відкритих джерел

Нагадаємо, 5-річна мешканка Кривого Рогу Марія Макєєва була визнана наймолодшою волонтеркою України, зібравши на потреби Збройних сил України 35 492 грн.

Дівчинка разом зі старшим братом Олександром виконували українські пісні у центрі Львова, на проспекті Свободи біля Оперного театру. Волонтерський виступ криворізьких сиблінгів тривав 9 годин 54 хвилини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: