Кабмін представить нову модель надання послуг на ринку електроенергії

Кабмін представить нову модель надання послуг на ринку електроенергії
Фото: atom.gov.ua

Представлення має відбутися наступного тижня

Кабінет міністрів представить нову модель ПСО на ринку електроенергії. Це має відбутися наступного тижня. Про це повідомив глава Міністерства енергетики Герман Галущенко у ході години запитань до уряду у Верховній раді.

«Безумовно важлива зміна, яку ми готуємо реалізувати – це оновлена модель ПСО. Вона буде представлена наступного тижня. Ми хочемо зробити певний горизонт цієї зміни, щоб побачити стабільність тих тарифів на електроенергію і зробити диференційований підхід, який забезпечить соціально вразливу верству населення», – зазначив глава Міненерго.

Нагадаємо, раніше міністр Галущенко заявив, що для сталого проходження осінньо-зимового періоду необхідною є фінансова стабілізація ринку електроенергії.

«Йдеться про автономну роботу об’єднаної енергосистеми України, яка необхідна для подальшого рішення щодо синхронізації в 2023 році з європейською енергосистемою. Ми не маємо права допустити ситуацію, коли ми не зможемо забезпечити державу енергоносіями. Своєчасна підготовка до синхронізації з ENTSO-E – це ключове завдання, яке стоїть перед нами», – наголосив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: