Кандидат на посаду головного з грального ринку «від Банкової» може мати кілька паспортів

Кандидат на посаду головного з грального ринку «від Банкової» може мати кілька паспортів

Борис Баум повідомив, що отримав громадянство України у 2020-му році

Борис Баум, якого на Банковій бачать очільником нового держоргану з контролю за всім гральним ринком, розповів, що отримав український паспорт. Разом з тим Bihus.Info зафіксували, що він досі не здав латвійський. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

У розмові з Bihus.Info Борис Баум повідомив, що отримав громадянство України у 2020-му році. А вже через день після розмови зафіксували, що Баум досі користується документом, надзвичайно схожим на латвійський паспорт, який сам демонстрував.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Подвійне громадянство заборонене українським законодавством.

Нагадаємо, Баум хоче очолити Комісію з регулювання азартних ігор. В Офісі президента теж бачать його на цій посаді. «Моя думка, що це нормальна кандидатура», – підтвердив Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП.

При цьому конкурсний відбір членів і голови комісії у законопроєкті, проголосованому в першому читанні, не передбачений.

Борис Баум – громадянин Латвії, який до та після війни працював з російсько-українською групою VS Energy. Зокрема Баум входив у наглядову раду Нікопольського заводу феросплавів, де VS Energy стала партнером Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: