Касько вважає, що прийняття окремого закону під Луценка-генпрокурора себе не виправдало

Касько вважає, що прийняття окремого закону під Луценка-генпрокурора себе не виправдало

Колишній заступник голови ГПУ вважає, що Луценко не зламає хребет цій корумпованій архаїчній прокуратурі

Колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько в інтерв’ю «Главкому» заявив, що генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту і сама ідея прийняття закону під «не юриста» Луценка, щоб він очолив ГПУ себе не виправдала.

«Поки не знайшли відповідну людину з юридичною освітою, то, можливо, вирішили, що хай краще буде людина, яка взагалі не має стосунку до прокуратури, але принаймні людина, яка готова поламати все і зробити європейську прокуратуру. Взяти собі заступників, які мають правильні європейські погляди і вищу юридичну освіту, – тобто набрати таку команду, яка змінить всю систему докорінним чином. Але ж ми цього не побачили. Якщо і були сподівання, що людина з поза системи, просто зламає хребет цій корумпованій архаїчній прокуратурі, цього не сталося. Тому чи виправдана була ця відсутність юридичної освіти? Я такого виправдання наразі не бачу», - вважає Касько.

Колишній заступник очільника ГПУ не виключає, що у Луценка як у людини не з системи є певне побоювання, що якщо він буде все докорінно ламати, то робота органу взагалі розвалиться.

«Але вовка боятися – в ліс не ходити. Тут потрібно було кидатися з головою, братися і ламати, а не робити косметичні зміни, які він робив під час двох попередніх строків перебування на чолі МВС», - зазначив Касько.

Він додав, що не сильно вірить в те, що Луценко здатен «посадити трьох своїх чи президента друзів».

«Тут у Луценка ситуація простіша, ніж у того ж Ситника. Якщо він буде діяти за законом, то боротьба з корупцією – не його компетенція, а НАБУ і САП. Знаєте, що може зробити Луценко? Не втручатися і дати можливість антикорупційним органам посадити будь-кого – і своїх друзів, і друзів президента», - резюмував Касько.

Нагадаємо, сьогодні активісти у Києві пікетують будівлю генпрокуратури на захист НАБУ. 

Беріть участь в опитуванні Главкому: Як ви оцінюєте перші три місяці роботи генпрокурора Луценка?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: