Катар звинуватив Саудівську Аравію у ескалації конфлікту в регіоні

Катар звинуватив Саудівську Аравію у ескалації конфлікту в регіоні
Глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдуррахман аль-Тані

У МЗС Катару закликали Саудівську Аравію поважати сформований «світовий порядок»

Міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдуррахман аль-Тані заявив, що керівництво Саудівської Аравії несе відповідальність за кризу на Близькому Сході.

Він зазначив, що влада Саудівської Аравії, зокрема, несе відповідальність за ситуацію в Лівані та закликав її поважати сформований «світовий порядок».

«Це те, чого ми тільки що тільки стали свідками в регіоні: утиск малих країн, щоб привести їх до покори», - заявив міністр.

Нагадаємо, 5 червня 2017 року Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром.  Згодом, про розрив дипломатичних відносин з Катаром заявили також Ємен, Лівія, Мальдіви і Маврикій. Дев’ятою країною, що розірвала дипвідносини з Катаром стала Мавританія. 

Рішення ухвалили через підозри в підтримці Катаром ісламістських угруповань, включно з «Братами-мусульманами», «Ісламською державою» і «Аль-Каїдою».

Влада Катару пояснила «фінансування терористів» необхідністю викупити членів сім'ї еміра, які потрапили в заручники під час поїздки до Іраку у квітні 2017-го року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: