Керівник Військового комітету НАТО: Боснія і Герцеговина здійснила значний прогрес по військовим реформам

Керівник Військового комітету НАТО: Боснія і Герцеговина здійснила значний прогрес по військовим реформам
Керівник Військового комітету НАТО Петр Павел

Очільник Президіуму Боснії і Герцоговини позитивно дивиться на можливість отримання плану дій щодо членства в НАТО в грудні 2017 року

Генерал Петр Павел, який очолює Військовий комітет НАТО, позитивно оцінив реформи в збройних силах Боснії і Герцеговини, включно досягнення взаємосумісності між збройними силами Альянсу. При цьому чеський генерал нагадав про те, що рішення щодо надання плану дій щодо членства (ПДЧ) є перш за все політичним рішенням. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того Петр Павел наголосив на тому, що Північноатлантичний альянс напряму зацікавлений в стабільності Балканського регіону, який стоїть перед загрозами нелегальної міграції, тероризму і агресивної політики РФ.

Драган Човіч, який на сьогодні очолює Президіум Боснії і Герцеговини (БіГ) як найвищий орган виконавчої влади в країні, висловився із оптимізмом щодо того, що на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО 5-6 грудня буде прийнято рішення щодо надання ПДЧ даній балканській країні.

Центральний уряд в Сараєво і хорватсько-босняцька Федерація БіГ виступають за приєднання країни до НАТО і ЄС. В той же час Республіка Сербська, яка входить до БіГ, виступає проти членства в НАТО і нещодавно проголосила нейтральний статус. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: