Хорватія не дасть Україні танки: озвучено офіційну позицію

Хорватія не дасть Україні танки: озвучено офіційну позицію
Хорватія не хоче надавати озброєння Україні
www.slovoidilo.ua

Ховатія вирішила утриматись від надання будь-якої допомоги Україні

Президент Хорватії Зоран Міланович категорично заперечив можливість передачі Україні танків. Про це він заявив у в ефірі телекомпанії HRT

Він висловив сумнів у тому, що постачання танків якимось чином допоможе Україні та пообіцяв наполягати, щоб таких постачань від Загреба взагалі не було.

 «Я не знаю, як танки допоможуть Україні. Можливо, вони згорять так само, як в Іраку. Ми не розглядатимемо це, і прошу до цього поставитися серйозно. Сам я наполягатиму на цьому настільки довго, наскільки зможу», – сказав президент.

Він наголосив, що  Хорватія взагалі не братиме участі у будь-яких постачаннях техніки в Україну.

Нагадаємо, уряд Хорватії схвалив навчання військових з України на території своєї країни, а президент Хорватії Зоран Міланович, як і обіцяв, відмовився надати попередню згоду на участь військовослужбовців хорватських Збройних сил у місії ЄС. 

Сполучені Штати Америки у рамках військової допомоги мають намір відправити в Україну замість 31 танк  Abrams. Уряд Німеччини також дозволив партнерам передати Україні сучасні німецькі танки Leopard 2.  Найперше в Україну надійдуть 14 танків Leopard 2 модифікації A6

 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: