Німеччина передає танки Leopard 2 Україні: деталі та терміни

Німеччина передає танки Leopard 2 Україні: деталі та терміни
Перша партія танків невдовзі прибуде в Україну
фото: mil.in.ua

Уряд Німеччини надав згоду на реекспорт своїх танків іншими країнами Україні

Уряд Німеччини дозволив партнерам передати Україні сучасні німецькі танки Leopard 2.  Найперше в Україну надійдуть 14 танків Leopard 2 модифікації A6 зі складів Бундесверу. Про це розповіла голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

«Офіційне повідомлення вже опубліковане на сайті Уряду. Перший етап – це передача 14 танків Leopard 2 модифікації A6 зі складів Бундесверу. Також уряд Німеччини надав згоду на реекспорт своїх танків іншими країнами Україні. Простими словами –  всі країни, які чекали дозволу передати нам Leopard 2, тепер його мають», – повідомила Шуляк.

Також новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина може надати Україні перші бойові танки «Leopard» приблизно через три місяці.

Бундесвер «дуже швидко» почне навчання українських солдатів роботі на танку і уточнення маршрутів поставок, заявив політик СДПН після засідання комітету з питань оборони Бундестагу в Берліні.

Пісторіус назвав рішення про постачання основних бойових танків «історичним, оскільки воно було скоординоване на міжнародному рівні, а також тому, що це сталося у вкрай вибухонебезпечній ситуації в Україні».

В якості першого кроку Німеччина надасть відносно нові танки Leopard зі складу Бундесверу, щоб мати можливість разом з партнерами доставити перший батальйон в Україну. На другому етапі зі старих танків Leopard має бути сформований другий батальйон. Це «займе трохи більше часу» – сказав Пісторіус.

«Мета полягає в тому, щоб мати можливість здійснити поставки якомога швидше», – сказав міністр.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що уряд Німеччини дозволив партнерам передати Україні сучасні німецькі танки Leopard 2. Німеччина офіційно підтвердила свої наміри. 

Як і очікувалося, йдеться про одну роту танків Leopard 2 (саме 14 одиниць) з власних запасів Німеччини.

Раніше повідомлялося, що до постачання танків Leopard Україні може долучитися Іспанія, а також Португалія.

Також повідомлялося, що Швеція не виключає передачу Україні танків Stridsvagn 122.

Читайте також: Танки для України. Німеччина робить аморальну помилку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: