Кількість жертв релігійного конфлікту у М’янмі перевищила тисячу осіб

Кількість жертв релігійного конфлікту у М’янмі перевищила тисячу осіб

Біженці з М’янми

Щонайменше 20 тисяч осіб були вигнані з місць проживання і перебувають на кордоні з Бангладеш

Кількість вбитих в результаті протистоянь в М'янмі перевищила тисячу осіб.

Про це заявила спеціальний доповідач ООН Янхи в інтерв'ю виданню The Hindu.

«У зв'язку із загостренням ситуації в М'янмі жертвами зіткнень урядових військ з представниками народності рохінджа, ввважаються понад 1000 осіб», - заявила вона.

Крім того, ще як мінімум 20 тисяч осіб були вигнані з місць проживання і перебувають на кордоні країни з Бангладеш.

У М'янмі в останні тижні загострився конфлікт на релігійному ґрунті між мусульманською меншістю народності рохінджа і основним складом населення, яке сповідує буддизм. Жертвами збройних конфліктів стали кілька сотень людей.

Близько 73 тисяч представників народності рохінджа, мусульман за вірою, втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої Бангладеш.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що «незадоволений» і готовий виступити проти Росії, якщо російська влада підтримуватиме «шайтанів» у М'янмі. Він повідомив, що в питанні М'янми йому ближча позиція президента Туреччини Ердогана і він його підтримує.

Також Кадиров у Чечні зібрав величезний мітинг, де прийняли звернення до Путіна.

Криваві сутички в регіоні спалахують час від часу з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб.

Люди народності рохінджа (рохінґа), переважно мусульмани за вірою, є, за даними фахівців, нащадками однієї з етнічних груп бенгальців-мусульман із території, що нині складає державу Бангладеш, які переселялися до Ракхайну протягом останніх кількох століть. Їхню мову визначають як один із діалектів бенгальської. Самі рохінджа твердять, що є споконвічними мешканцями частини Ракхайну, раніше відомого як Аракан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: