Китай вивів на орбіту супутник для спостереження за океанами

Китай вивів на орбіту супутник для спостереження за океанами
Це третій за рахунком китайський супутник, який буде спостерігати за середовищем океанів

Супутник «HY-2C» був розроблений Китайською аерокосмічною науково-технологічною корпорацією

З космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю успішно запустили новий супутник для спостереження за океанським середовищем «Хайян-2C» / «HY-2C». Запуск був проведений за допомогою ракети-носія «Чанчжен-4B». Про це повідомляє Xinhua.

«Це третій за рахунком китайський супутник для спостереження за океанської динамічним середовищем. Він здатний у будь-яких кліматичних умовах здійснювати цілодобове спостереження за висотою хвиль, висотою світової морської поверхні, а також вітрами і температурою над морями. Новий супутник оснащений обладнанням, що дозволяє ідентифікувати судна, приймати, зберігати і передавати вимірювальні дані від буїв в прибережних і інших морських акваторіях Китаю», – йдеться в повідомленні.

Супутник «HY-2C», розроблений Китайською аерокосмічною науково-технологічною корпорацією, спільно з раніше виведеними на орбіту супутниками «HY-2В» і «HY-2D» сформує супутникове угруповання, призначене для здійснення високоточного моніторингу океанського середовища.

Як зазначили в Державному космічному управлінні КНР, ця супутникова група здатна моніторити 80% вітрових полів над глобальною морською поверхнею протягом шести годин.

Нагадаємо, що екозахисники показали вплив пандемії на океан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: