Клімкін роз'яснив угорському міністру деталі освітньої реформи

Клімкін роз'яснив угорському міністру деталі освітньої реформи

Клімкін наголосив на тому, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Клімкін роз'яснив Сійярто деталі нового закону України «Про освіту», повідомляє прес-центр українського МЗС.

«Угорській стороні було детально роз'яснено зміст освітньої реформи та представлено аргументи щодо безпідставності побоювань щодо забезпечення прав угорської меншини», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Клімкін наголосив на тому, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам, а Україна передала освітній закон на експертизу до Венеційської комісії, щоб зняти будь-які занепокоєння.

Клімкін також наголосив, що «готовність до діалогу — шлях до порозуміння», після чого підтвердив візит міністра людських ресурсів Золтана Балога до України 19 жовтня.

Водночас Клімкін звернувся з проханням про подальшу підтримку в протидії російській агресії, відновленні миру і територіальної цілісності України, подякувавши за допомогу, яка надається у лікуванні поранених українських військових, оздоровленні дітей з сімей учасників АТО, гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, 28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки Комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сійярто заявив, що Угорщина не підриватиме єдність Євросоюзу у питанні антиросійських санкцій через положення закону про освіту в Україні. Проте він зауважив, що Угорщина блокуватиме всі кроки зі зближення України та ЄС в рамках програми «Східне партнерство» та будь-які ініціативи, що сприяють євроінтеграції України.

9 жовтня Клімкін у Twitter запропонував Сіятро разом відвідати Закарпаття та обговорити мовні положення закону про освіту. Проте Сійярто відмовився зустрічатися з міністром закордонних справ України.

11 жовтня Міністерство закоронних справ України направило ноту протесту до Будапешту у зв'язку з інформацією про наміри провести акцію «Самовизначення для Закарпаття».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: