Клімкін запевнив, що Міносвіти не звільнятиме вчителів на Закарпатті

Клімкін запевнив, що Міносвіти не звільнятиме вчителів на Закарпатті

підвищуватиме їхню кваліфікацію для викладання предметів українською мовою

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Міністерство освіти і науки не звільнятиме вчителів на Закарпатті, а підвищуватиме їхню кваліфікацію для викладання предметів українською мовою.

Про це глава МЗС сказав на прес-конференції в Ужгороді, що транслювалася у соціальній мережі Facebook ужгородським прес-клубом, після зустрічі з представниками угорської меншини Закарпаття.

«Справа звичайно і в нових посібниках і в нових підручниках, але насправді у методиках. Збільшуємо години в навчанні вчителів. Я сьогодні сказав угорській громаді, ви ж не очікуєте, що українознавчі предмети хтось приїде викладати з Сумщини чи Черкащини. Це мають робити ті самі вчителі, які просто історію України чи географію України мають викладати. Для того ми їх маємо навчити», – заявив Клімкін.

«Оскільки знову таки, один з міфів, який тут існує, а от приїдуть вчителі з Черкащини, Сумщини, абсолютно інші, сядуть і будуть викладати абсолютно інші предмети. Ні, ніхто не збирається нікого звільняти. Тому ті самі вчителі і Міністерство освіти зараз планує спеціальне підвищення кваліфікації, спеціальні курси. І сенс полягає, перше, заміна методики на більш ефективну», – наголосив глава МЗС.

Міністр зазначив, що зараз частково методики залишаються пострадянськими.

«Ви приходите до першого класу як угорський малюк, і вам там кажуть – от сім відмінків, складнопідрядні, складносурядні (речення), з цього починаємо, а потім щось вивчимо. І звичайно малюки дуріють... А інша справа починати з якихось ігрових програм, починати з мультиків», – заявив він.

Нагадаємо, між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Міністерство закордонних справ Угорщини вислало з посольства у Будапешті українського дипломата Дмитра Керечанина.

Керечанин - дипломат з Ужгорода, який працював у консульському відділі посольства на посаді першого секретаря.

У свою чергу МЗС вислала з України угорського консула Дьордя Ваша.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: