Конфіскація грошей Януковича. Нардеп Тетяна Чорновіл б'є на сполох

Конфіскація грошей Януковича. Нардеп Тетяна Чорновіл б'є на сполох

«... Державна система дійшла до ручки, якщо кліка Януковича зуміла передати справу на розгляд «своєї» судді, яку плекав юрист режиму Януковича Андрій Портнов», - зазначила нардеп

Сьогодні адвокати екс-президента Віктора Януковича в Касаційному суді Верховного суду повинні були оскаржувати конфіскацію 1,5 млрд доларів до бюджету України. Про це в своєму блозі пише народний депутат Тетяна Чорновіл.

«... Державна система дійшла до ручки, якщо кліка Януковича зуміла передати справу на розгляд «своєї» судді, яку плекав юрист режиму Януковича Андрій Портнов», - зазначила нардеп.

«Отже, знайомтесь - суддя Наталія Марчук. За часів Януковича Наталія Марчук була однією з перших працевлаштована в головне дітище кравецької судової реформи - новий Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ. Наскільки важливо для Портнова було це дітище свідчить той факт, що він зміг «по бєспрєдєлу» відібрати у Національного університету оборони України головний корпус під приміщення для суду. Наталія Марчук була привілейована суддя цього суду, якої не потрібно було займатися клопітно суддівською роботою. За три роки, вона слухала лише одну касацію і то рішення по ній засекречено (а зараз вона обурюється, що вирок по «спецконфіскації» має гриф «секретно»). Робота (ще й за додаткову оплату) у неї полягала в іншому - вона роз'їжджала по зарубіжжях, виступала на різних семінарах, конференціях, тренінгах та розповідала про переваги судової реформи Портнова», - повідомила Чорновол.

«А тепер, так сказати, представник судової реформи Портнова окопалася в Верховному Суді і буде вирішувати чи правильно були конфісковані корупційні активи Януковича до Державного бюджету чи ні. Генпрокуратура в даному випадку повинна негайно наполягати на відводі такої судді. Тим паче її батько - Портнов на збіговиську Сім’ї в Москві був «янучарами» вповноважений здійснювати юридичний захист їх активів, тому повірте особливо прискіпливо одбирав суддю для касації та призначив найкращу та найвідданішу зі своїх кадрів», - зазначила нардеп.

Більш докладно про суддю Наталію Марчук читайте в блозі Тетяни Чорновіл «Портнов іменем України буде вирішувати чи законно конфіскували активи Януковича».

Як відомо, 28 січня 2015 Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентних компаній пов'язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовими особами колишнього уряду країни і афілійованими з ними особами.

28 березня 2016 Генпрокуратура зняла ці гроші і перерахувала їх в державний бюджет за рішенням Краматорського суду в рамках процесу проти колишнього директора компанії «Газ України-2020» Аркадія Кашкина. Саме рішення суду є засекреченим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: