Космічні агентства України та Канади підписали меморандум про взаєморозуміння

Космічні агентства України та Канади підписали меморандум про взаєморозуміння

Церемонія підписання меморандуму відбулась в Монреалі

На думку прем’єра Гройсмана, підписання меморандуму відкриває нові можливості та стане новою сторінкою у співпраці України та Канади

Державне космічне агентство України та Канадське космічне агентство підписали меморандум про взаєморозуміння.

Церемонія підписання відбулась в Монреалі в рамках роботи канадського–українського круглого столу з питань співробітництва в авіакосмічній сфері, повідомляється на сайті Урядового порталу.

«Підписаний документ створює нові перспективи для взаємовигідної співпраці між державами в одній з найтехнологічніших сфер економіки – в галузі освоєння космосу», - йдеться у повідомленні.

Коментуючи підписання документу прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що це відкриває нові можливості та стане новою сторінкою у співпраці України та Канади.

«Це добрий знак, що сьогодні наші агентства підписують такі важливі документи. Я буду радий вітати нашу співпрацю і в літакобудуванні. Можливості Україні й Канади можна об’єднати і створити та впровадити конкурентний продукт і виходити на світовий ринок», - сказав Гройсман, який наразі перебуває з робочим візитом у Канаді.

Нагадаємо, напередодні Україна запропонувала Канаді об’єднати зусилля задля реалізації проектів в аерокосмічній галузі, в тому числі літакобудування, будування супутників та створення стартової платформи для космічних запусків.

Як відомо, Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132, а також створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія. Проект планують реалізувати компанія MaritimeLaunch Services та Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля.

Нагадаємо, Гройсман закликав канадських інвесторів подивитися на Україну «по-новому».

Напередодні у парламенті Канади пообіцяли сприяти безвізу з Україною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: