Кравчук вбачає загострення в проведенні форуму «Російського Донбасу»

Кравчук вбачає загострення в проведенні форуму «Російського Донбасу»

За словами Леоніда Кравчука, терористи раніше вимагали особливий статус, але тепер хочуть «російську державу»

Фото: Ліга

Якщо окупанти не відмежуються від проголошених цілей, Україна змінить формат переговорів

Під час подальших переговорів від представників окупаційної влади вимагатимуть визначитись із своєю позицією у звʼязку з проведенням в окупованому Донецьку заходу під назвою «Російський Донбас».

Про це в ефірі каналу «Україна 24» заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук.

«Треба визнати, що на Донбасі відбувається загострення ситуації. Не тільки тому, що пройшов «форум» і проголосили різні заяви і тези... тут питання в концептуальному підході», – зазначив він.

За його словами, представники окупаційної влади на засіданні ТКГ не говорять про створення «російської національної держави» в адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей, однак таку мету було проголошено в підсумковому документі заходу, в якому взяли участь представники окупаційної влади ОРДЛО.

«У нас буде питання на наступному засіданні, а кого вони представляють? Росія їм сьогодні скаже одне, завтра - інше. Мова йде про те, чи стоять представники ОРДЛО, які беруть участь у ТКГ, на такій же позиції, як їх ватажок і пропагандисти з Росії. Або у них інша думка. А якщо інша, то чия це думка», – підкреслив Кравчук.

Він уточнив, що якщо окупанти підтвердять нову позицію, то він звернеться до представника ОБСЄ Хайді Грау з заявою, що нинішній порядок денний більше не актуальний.

«Тому що такий порядок ґрунтувався на тому, що райони отримають статус особливого місцевого самоврядування, а не статус російського державного утворення», – додав Кравчук.

Нагадаємо, що 28 січня на захід під назвою «інтеграційний форум «Російський Донбас» у регіоні висадився десант у складі топових російських пропагандистів і політиків. Наслідком зібрання стало прийняття «доктрини», яка передбачає створення окремої російської держави на територіях Донецької та Луганської областей а також містить план заходів по дезінтеграції України.

Раніше Леонід Кравчук повідомив, що літак з полоненими, яких в обхід Тристоронньої групи намагався привести з ОРДЛО народний депутат Віктор Медведчук, з невідомих причин не вилетів з Ростова-на-Дону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: