Істерика через Himars: Кремль погрожує ядерною війною

Істерика через Himars: Кремль погрожує ядерною війною
Медведєв розповів, коли РФ може застосувати ядерну зброю
фото з відкритих джерел

Заяви Мєдведєва прозвучали після інформації про надання США Україні реактивних систем залпового вогню Himars

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв знову почав лякати ядерною війною. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera.

«Коли кажуть, що це неможливо, тому що неможливо ніколи завжди помиляються. Тим більше, що ядерна зброя вже була застосована в історії людства. І зробили це не хтось інший, як американці», – цитує слова Медведєва ТАСС.

З погляду заступника голови Ради безпеки РФ, необхідно зробити все, щоб «ядерний колапс ніколи не трапився на Землі».

За його словами, важливо, щоб ті чи інші держави ухвалювали всі рішення «на холодну голову» з урахуванням усіх реалій. Він також додав, що Росія може застосувати ядерну зброю лише за певних умов.

«Росія відповідає на ядерний удар у разі, якщо вона зазнала ядерного удару, якщо вона зазнала такої атаки або якщо атакована її так звана критична інфраструктура, або в тому випадку, якщо Росія зазнала удару звичайними озброєннями, але цей удар носить такий характер, що він загрожує існуванню самої держави», – пояснив Медведєв.

Зазначимо, що Росія побоюється зброї, яку Україні обіцяють надати міжнародні партнери. Отримавши Himars, Україна підвищить та посилить здатність своєї армії знищувати російську армію. Україна збільшить кількість боєприпасів та ймовірність завдати шкоди. Це зброя, яка може знищити цінні цілі російської армії.

Медведєв пригрозив, що Росія буде стріляти «по центрах ухвалення рішень», якщо Київ використає цю зброю для удару по території РФ.

Медведєв пояснив, що йдеться про Міністерство оборони України, Генштаб, і «все, що завгодно».

«Але треба розуміти, що кінцеві центри ухвалення рішень у цьому випадку, на жаль, розташовані навіть не на території Києва. Тому це, безумовно, загроза, яку треба буде враховувати», – зазначив він, натякаючи очевидно на черговий удар Росією по українських містах, або, навіть, території сусідніх з Україною держав ЄС.

За його словами, Москва звернула увагу на зміну позиції Вашингтона щодо постачання озброєння до України.

«Спочатку президент США Байден сказав, що вони не постачатимуть ракетні системи залпового вогню, РСЗВ, особливо просунутої дальності. А потім ця позиція була скоригована, і було оголошено, що, принаймні, окремі види типу Himars будуть поставлені», – заявив він.

Медведєв визнав, що у цих РСЗВ «не така дальність, як у деяких інших систем». Проте постачання Himars Україні він назвав «очевидною загрозою» для РФ, на яку Кремль «має реагувати».

Українська влада ж запевнила, що застосовуватися зброя буде лише на російських об'єктах усередині України, не запускаючи ракети на територію Росії.

На сьогодні Україна потребує більше важкого озброєння: високоточні ракети, ППО та реактивні системи залпового вогню MLRS.

Як повідомлялося, США передадуть Україні системи ППО Patriot, що допоможуть закрити небо. До слова, про необхідність розміщення зенітних ракетних комплексів Patriot на території України голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляв у інтерв’ю журналу Time ще у квітні минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: