Кривава ДТП у Харкові: фахівець розказав, що могло врятувати людям життя

Кривава ДТП у Харкові: фахівець розказав, що могло врятувати людям життя
Урбаніст Григорій Мельничук вважає, що ДТП у Харкові могла би обійтись без людських жертв

Цю ділянку вулиці Сумської, де трапилася ДТП, взагалі думали зробити пішохідною – експерт

Люди могли б вижити у ДТП, що трапилась у Харкові увечері в середу, якби на вулиці Сумській були встановлені спеціальні пристрої – боларди. Про це у коментарі «Главкому» повідомив урбаніст Григорій Мельничук.

Боларди — це автоматичні пристрої, призначені для обмеження в'їзду транспортних засобів, або резервування місць для паркування. За словами Мельничука, у Європі часто встановлюють боларди, аби захистити пішоходів від можливих ДТП. «Якщо ми маємо перехрестя з великою кількістю смуг, зі складними маневрами, з високими швидкостями, логічно там встановити силові боларди для захисту пішоходів від таких ситуацій. Боларди б погасили удар, а далі все залежить від їх якості і того навантаження, яке на них здійснюється. З огляду на те, що була велика швидкість, більше постраждав би водій, ніж пішоходи навколо», - зазначив фахівець.

За словами експерта, схожа аварія трапилась у травні в Києві, але тоді вдалося уникнути людських жертв саме завдяки болардам. «Абсолютно аналогічна аварія сталася в березні 2017 року у Києві на перехресті вулиць Басейна та Еспланадна. Там не було «Лексусів» та «Туарегів», там був «Фольксваген» і «Деу». Та ж ситуація - багато смуг, перехрестя, одна машина ударила іншу, інша полетіла на тротуар. Цей тротуар знаходиться біля бізнес-центру «Гулівер». Там величезна кількість людей. На щастя, проектувальники при плануванні території навколо заклали там силові боларди. Авто вперлося в болард і ніхто не постраждав», - додав Мельничук.

ДТП біля бізнес-центру «Гулівер»ДТП біля бізнес-центру «Гулівер»

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка  збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. Пізніше цього ж дня щодо дівчини обрали запобіжний захід – два місяці тримання під вартою без права внесення застави

Читайте також матеріал «Главкома»: Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: