Лещенко про зустріч з Тимошенко і Зеленським: Я цього не соромлюся

Лещенко про зустріч з Тимошенко і Зеленським: Я цього не соромлюся

Нардеп Сергій Лещенко зазначив, що він «не проти, якщо максимальне число кандидатів заявить про готовність робити правильні для країни речі»

Скріншот з відео

Лещенко підкреслив, що незалежно від результату виборів президента, важливо, щоб в Україні «були незалежні інституції, які карають за крадіжку бюджетних грошей»

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що він зустрічався із командою шоумена Володимира Зеленського, який балотується у президенти, «для просування антикорупційного порядку денного на виборах».

«У понеділок разом з групою антикорупційних експертів я взяв участь у зустрічі з Володимиром Зеленським для просування антикорупційного порядку денного на виборах. І зараз з цього приводу «порохоботи» розганяють хвилі в інтернеті. Зеленський вирішив знімати зустріч на камеру для свого влогу, а для нас навіть краще, щоб цей порядок денний звучав якомога голосніше. Я не проти, якщо максимальне число кандидатів заявить про готовність робити правильні для країни речі», - зазначив нардеп.

Він підкреслив, що незалежно від результату виборів президента, важливо щоб в Україні «були незалежні інституції, які карають за крадіжку бюджетних грошей або публічних активів, які оберігають казну від дерибану і справедливо розподіляють наші з вами податки».

Лещенко зазначив, що антикорупційний порядок денний передбачає:

  • гарантії збереження незалежності НАБУ,
  • призначення чесного керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури,
  • створення незалежного Антикорупційного суду,
  • перезапуск НАЗК, який відповідає за електронні декларації та видачу бюджетних грошей партіям,
  • позбавлення СБУ функцій переслідувати бізнес.


«Я переконаний, що це чесні цілі в інтересах всього суспільства. Зеленський, подобається це комусь чи ні, один з лідерів гонки, і може стати главою фракції в майбутньому парламенті. Але навіть якщо він залишить політику, все одно добре, щоб він розумів важливість антикорупційної боротьби і став агентом просування цього порядку денного», - заявив політик.

«Схоже спілкування у мене було також з Юлією Тимошенко і Анатолієм Гриценком. Я цього не соромлюся, і мої контакти ніяк не впливають на критику цих же політиків в разі просування шкідливих для країни ідей», - підкреслив Лещенко.

Нагадаємо, 28 січня відбулася зустріч Зеленського з групою антикорупційних експертів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: