Ліга арабських держав виступила на захист Саудівської Аравії у конфлікті з Іраном

Ліга арабських держав виступила на захист Саудівської Аравії у конфлікті з Іраном
Засідання Ліги арабських держав, 19 листопада
Фото: Al Arabiya

«76 балістичних ракет було випущено по Саудівській Аравії, усі ракети – іранського виробництва», запевняє генсек Ліги арабських держав

Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в її діях проти Ірану. Про це йшлося на надзвичайному засіданні Ліги, яке відбулося 19 листопада, повідомляє Al Arabiya.

Генеральний секретар організації Ахмед Абуль Гейт заявив, що Іран становить небезпеку як для Саудівської Аравії, так і для інших країн Перської затоки.

«76 балістичних ракет було випущено по Саудівській Аравії, усі ракети – іранського виробництва. Тому ми підтверджуємо повну солідарність із Саудівською Аравією у всьому, що стосується захисту її національної безпеки», – наголосив Гейт.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав 19 листопада збиралися в Каїрі на надзвичайну нараду для обговорення «порушень», скоєних на їхню думку Іраном в регіоні.

Як відомо, Саудівська Аравія та Іран підтримують різні сторони конфлікту в Ємені і по-різному сприймають несподівану відставку прем'єр-міністра Лівану.

Напередодні президенти США і Франції Дональд Трамп і Еммануель Макрон провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію в Лівані і Сирії та пообіцяли протистояти Ірану і шиїтському руху «Хезболла».

Як повідомляв «Главком», президент Франції Еммануель Макрон 18 листопада зустрівся в Парижі з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі, який на початку листопада оголосив про свою відставку.

Нагадаємо, у суботу  зниклий прем'єр Лівану прибув до Парижа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: