Луценко попередила, що через вибухи на Чернігівщині в ЗСУ можуть бути звільнення

Луценко попередила, що через вибухи на Чернігівщині в ЗСУ можуть бути звільнення
Фото: ДСНС України

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що дуже багато претензій до Генерального штабу ЗСУ

Ситуації з вибухами на військових складах в Україні починають набувати ознак системності, що неприпустимо в часи самооборони держави.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

«Президент занепокоєний цим питанням, адже ми мали таку саму ситуацію в Балаклії, Калинівці, на сході країни горіли та вибухали склади. Не схоже це, звісно, на самозаймання», – зазначила Луценко.

Вона додала, що наразі перед главою держави звітує вище військове керівництво.

«Ситуація напружена. Зараз у президента звітують силовики про те, що відбувається там, як проходить евакуація. Рік тому після перших випадків на складах у Харківській та Вінницькій областях була розроблена ціла система заходів, які були доведені до всіх військових, інфраструктурних об'єктів, де розташовані склади. Наскільки виконано чи не виконано до кінця заплановані заходи – про це вони звітують», – уточнила представник президента.

Також вона повідомила, що дуже багато претензій до Генерального штабу ЗСУ, «адже це їхні повноваження в цілому».

«Тому, я думаю, у президента йдуть дуже серйозні розборки. Не виключаю того, що будуть кадрові рішення, адже це вже переходить у якусь системність, і вона неприпустима в такий період самооборони держави», - підкреслила Луценко.

Як відомо, президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: