Луценко запевняє, що у ГПУ справи проти Ситника немає

Луценко запевняє, що у ГПУ справи проти Ситника немає
Директор НАБУ Артем Ситник

Зареєстроване провадження за фактом ймовірного розголошення таємних документів

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу. На даний момент директор НАБУ Артем Ситник не є фігурантом кримінального провадження. Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко.

«У нас немає провадження відносно Ситника. Зареєстроване провадження по факту ймовірного розголошення таємних документів, про що зробила відповідну заяву народний депутат, а потім особа, яка вважає себе потерпілою», - сказав він.

Луценко розповів, що на аудіозаписі, який фігурує у кримінальному провадженні, чутно, як особа, схожа на Ситника, розповідає журналістам про матеріали слідства, здобуті у ході санкціонованого судом прослуховування однієї жінки.

«Якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретності і це робила посадова особа правоохоронного органу, у неї будуть проблеми із законом. Але поки все це лише припущення. Наразі зареєстрована заява, будуть проведені відповідні слідчі дії», - резюмував він.

Як відомо, минулого тижня в інтернет потрапив аудіозапис розмови з головними редакторами кількох видань, на якому людина, з голосом схожим на Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Вчора також стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти Ситника за зверненням народної депутатки від «Народного фронту» Олени Масоріної.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: