Стали відомі подробиці справи, яку ГПУ відкрила щодо Ситника

Стали відомі подробиці справи, яку ГПУ відкрила щодо Ситника

Ситник влітку 2017 року надав групі журналістів неофіційне інтерв'ю

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника за зверненням народної депутатки від «Народного фронту» Олени Масоріної. Про це свідчать дані витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляють ЗМІ.

Згідно з цими даними, провадження було зареєстровано в ЄРДР 16 листопада з правовою кваліфікацією ч.1 ст. 238 Кримінального кодексу, а саме – «Розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства».

Масоріна стверджує, що Ситник влітку 2017 року надав групі журналістів неофіційне інтерв'ю, в ході якого повідомив обставини та подробиці досудового розслідування у ряді резонансних кримінальних проваджень, які ганьблять людину, принижують її честь та гідність.

Зокрема – у кримінальному провадженні щодо у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика за його обвинуваченням у незаконному збагаченні Ситник розголосив відомості про обставини особистого життя Ірини Німець – цивільної дружини Кулика, які ганьблять її як людину.

«Розголошені Ситником відомості, які стали йому відомі в результаті прослуховування телефону Німець, не були розсекречені у встановленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці», – йдеться у фабулі справи.

Як відомо, минулого тижня в інтернет потрапив аудіозапис розмови з головними редакторами кількох видань, на якому людина, з голосом схожим на Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Вчора також стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: