Лутковську непокоїть, що «кримські диверсанти» дуже швидко «зізнались»

Лутковську непокоїть, що «кримські диверсанти» дуже швидко «зізнались»

Намагаємося зрозуміти їхній стан, чи надавалася їм медична допомога, - Уповноважений ВР з прав людини

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена щодо надання інформації про затриманих в анексованому Криму громадян України. Про це вона повідомила в ефірі «5 каналу».

«Намагаємося з'ясувати, намагаємося підключити омбудсмена Російської Федерації до цього питання. Тому що дуже непокоїть те, що у такий короткий термін люди зізналися. Намагаємося зрозуміти їхній стан, чи надавалася їм медична допомога, чи були застосовані до них катування. Все це намагаємося з'ясувати через правозахисників, тому що, на жаль, дуже обмежені можливості на сьогодні зібрати інформацію. Якщо по Україні це можна зробити за годину, то в Криму, на жаль, дуже закрита інформація і важко її швидко отримати», - зазначила Лутковська.

Вона додала, що швидкість отримання інформації залежатиме від російського омбудсмена Тетяни Москалькової. Лутковська також пообіцяла відразу оприлюднити цю інформацію, щойно вона надійде.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувалоінформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України». Одного з арештованих – Дмитра Штиблікова – буде захищати колишній адвокат Геннадія Афанасьєва Олександр Попков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: