Матіос повідомив, що розпочато слідчий експеримент з мінометами «Молот»

Матіос повідомив, що розпочато слідчий експеримент з мінометами «Молот»
Фото: Facebook Анатолія Матіоса

Військовий прокурор розповів, хто братиме участь у встановленні причини вибуху

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про початок слідчого експерименту щодо встановлення причини трагедії на Рівненському полігоні.

Про це він в середу, 11 липня, написав на своїй сторінці у Facebook.

«На полігоні за участю директора КНДІСЕ (Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. – Ред.), експертів та представників Міноборони починаємо слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномету «Молот». Заради встановлення причини трагедії і збереження та убезпечення життя всіх бійців ЗСУ при виконанні службових обов'язків», - зазначив військовий прокурор.

Як відомо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: