В єдності сила: ще шість фанатських рухів оголосили про готовність протестувати через Стерненка

В єдності сила: ще шість фанатських рухів оголосили про готовність протестувати через Стерненка
Ультрас із різних куточків України готові до протестів
Фото - Сегодня

Загалом заяви пролунали уже від дев’яти угруповань

Ще шість фанатських рухів оприлюднили свої заяви щодо ситуації навколо можливого ув’язнення громадського активіста Сергія Стерненка.

Вчора, 5 травня, про готовність до протестних акцій оголосили ультрас донецького «Шахтаря», львівських «Карпат» і наймасовіший із українських рухів – «WBC Ultras Dynamo». Слідом за ними свої заяви поширили ще одна динамівська фірма «Родичі», фанати луцької «Волині», херсонського «Кристала», запорізького «Металурга», одеського «Чорноморця» і Ковельські ультрас.

«Ми, фанати Динамо, блок «Родичі» не збираємось стояти осторонь новин про можливе затримання Сергія Стерненка, - написали кияни. – Два роки ми спостерігаємо за послідовною кампанією проросійських пропагандистів та політиків, мета якої – переконати суспільство у тому, що Стерненко не мав права захищатися від нападів, не мав права відстоювати майно громади та не мав права забороняти концерти російських зірок у своєму місті. Ми переконані, що Сергія хочуть засудити за те, що він наважився бути українцем в Одесі. Якщо Стерненка затримають, ми готові значною силою вуличного протестного руху стати на його підтримку».

«Ми, ультрас «Волині», у зв'язку з останніми подіями, що розвиваються навколо громадського активіста, націоналіста Сергія Стерненка хочемо висловити йому свою підтримку, - йдеться у заяві лучан. – Нагадаємо, хто не знає, що на Сергія через його активну громадянську позицію було скоєно три напади. Під час останнього він поранив нападника і той загинув. Зараз Сергія хочуть звинуватити в умисному вбивстві. Якщо такий прецедент відбудеться, то це свідчитиме про замовний характер справи. Антиукраїнські сили вирішили підняти свої голови. Ми цього не допустимо і закликаємо об'єднатись в боротьбі. Наступним може бути кожен із нас».

«Ми, фанати запорізького «Металурга», висловлюємо слова своєї підтримки громадському активісту Сергію Стерненку, - пишуть представники угруповання «Uragan' 1984». - Наш рух завжди виступав і виступає із послідовною позицією підтримки націоналістичних ідей в країні, захисту кордонів і незалежності, боротьби проти свавілля влади. Приклад нашої спільної підтримки родини Павличенків і наша спільна перемога має надихнути нас. Тож згуртувавшись із іншими фанатськими рухами, впевнені, що зможемо відстояти честь і гідність Сергія».

«Ми, фанати херсонського «Кристала», висловлюємо слова підтримки громадському активісту Сергію Стерненку, - розпочинають свою заяву херсонці. – Свого часу приклад нашої спільної боротьби та підтримки родини Павличенків і наша спільна перемога над системою та свавіллям влади в цій справі, має надихнути нас всіх. Тож наш рух, разом з іншими фан-рухами нашої країни. Впевнені, що ми всі, разом, зможемо відстояти Сергія. Слава Україні!»

«Ми, сектор «8+8 Одеси», уважно слідкуємо за ситуацією, яка склалася навколо справи громадського активіста Сергія Стерненка, - пишуть ультрас «Чорноморця». – Ми солідарні з Сергієм і переконані, що кожен громадянин має право на самозахист. Зараз антиукраїнські сили намагаються позбавити усіх українців цього права, переслідуючи Сергія за те, що він застосував самооборону під час третього нападу на нього, коли один з нападників загинув. Якщо Сергія спробують незаконно звинуватити в умисному вбивстві та ув’язнити — ми не будемо стояти осторонь, адже розуміємо, що наступним може бути кожен із нас. Закликаємо усіх не бути байдужими та долучатися до боротьби українців за право на самозахист! Закликаємо як фанатські рухи, так і всіх інших громадян приєднуватися».

Нагадаємо, що Сергій Стерненко смертельно поранив одного зі своїх нападників Івана Кузнєцова 24 травня 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно третій напад. Поранений ножем у серце і живіт Кузнєцов помер на місці. Інший нападник, Олександр Ісайкул, зміг утекти, але протягом доби був затриманий поліцією. Стерненко дістав ножове поранення руки й струс мозку. Згодом Ісайкула відпустили та він покинув Україну. За версією самого Стерненка, замах на нього могли організувати Олександр Подобєдов та Віталій Посувайло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: