Кримінальне переслідування Стерненка - це політичні репресії, - ексрадник голови СБУ Ярослав Антоняк

Кримінальне переслідування Стерненка - це політичні репресії, - ексрадник голови СБУ Ярослав Антоняк
Оточення Зеленського планує запроторити громадського активіста з Одеси Сергія Стерненка до в’язниці.

Сергію Стерненку готують підозру в умисному вбивстві

Колишній радник голови СБУ Ярослав Антоняк закликав прокурорів з Генпрокуратури та слідчих зі Служби безпеки України відмовитися від кримінального переслідування громадського активіста Сергія Стерненка. Напередодні стало відомо, що Стерненку готують підозру в умисному вбивстві. Ярослав Антоняк переконаний, що такі дії є політичними репресіями щодо активіста.

«Я дуже сподіваюсь на те, що прокурори з Офісу Генерального прокурора і слідчі СБУ, яким віддано незаконні накази щодо виключно політично вмотивованого кримінального переслідування Сергія Стерненка, знайдуть в собі силу відмовитися їх виконувати і публічно заявити про такі дії з боку свого керівництва», - написав колишній радник голови СБУ Ярослав Антоняк у себе в Facebook.

За його словами, оточення Зеленського планує запроторити громадського активіста з Одеси Сергія Стерненка до в’язниці. Руками Генпрокурора Венедиктової і голови СБУ Івана Баканова влада готова остаточно скомпрометувати правоохоронну систему країни, незаконно звинувативши у вбивстві та ув’язнивши українського патріота, наголосив Антоняк.

Він застерігає, що такими діями влада зрушить брилу беззаконня і репресій, яка на своєму шляху знищить демократію в Україні, провокуючи масові заворушення, демонтаж державних інституцій і української державності в цілому.

Нагадаємо, у травні 2018 року в Одесі двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем. Щодо фактів нападів на Стерненка наразі здійснюється процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, ще за одним обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

У березні 2020 року низка правозахисних та громадських організацій закликали правоохоронців неупереджено розслідувати кримінальну справу, порушену за фактом нападу на Стерненка. Правозахисники наголосили, що Стерненко є юристом і громадським діячем, який протистоїть корумпованій місцевій владі у захопленні земель та незаконних забудовах в Одесі.

Також правозахисники вважають, що після зміни Генпрокурора та призначення на цю посаду Ірини Венедіктової з’явилася небезпека, що Стерненка "замість потерпілого можуть зробити підозрюваним".

У квітні 2020 року Стерненко заявив, що заступника генпрокурора Віктора Трепака звільнили за відмову повідомити йому про підозру в умисному вбивстві.

Пізніше Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити справу за повідомленням про недекларування Генпрокуроркою Іриною Венедіктовою майна. Таке рішення суд прийняв за заявою Сергія Стерненка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: