Медведчук не зможе брати участь у засіданнях Верховної Ради

Медведчук не зможе брати участь у засіданнях Верховної Ради
Суд відправив Віктора Медведчука під домашній арешт
Фото з відкритих джерел

Разумков розповів, що в разі ув’язнення Медведчук навряд чи матиме можливість виконувати більшу частину своїх повноважень.

Нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук не зможе брати участь у засіданнях Верховної Ради, заявив спікер парламенту Дмитро Разумков.

«Якщо він перебуває під домашнім арештом, то в залі Верховної Ради він брати участь не зможе, тому що це буде порушенням умов обмеження, яке прийняв суд. А по роботі в комітеті – мені важко відповісти. Але він продовжує бути народним депутатом, тому всі інші свої повноваження він може виконувати, якщо суд йому це не заборонить», – сказав Разумков на брифінгу.

Разумков додав, що в разі ув’язнення Медведчук навряд чи буде мати можливість виконувати більшу частину своїх повноважень. Водночас, статус нардепа в нього залишається.

Нагадаємо, 11 травня СБУ прийшла до Медведчука з обшуками. Пізніше стало відомо, що Медведчуку оголосили про підозру за трьома епізодами. Підозру оголосили і його поплічнику – Тарасу Козаку. Один з епізодів стосується незаконної передачі Росії родовища в окупованому Криму.

Згодом на Медведчука наділи електронний браслет після того, як суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Медведчук заявив, що під домашнім арештом буде спілкуватись зі ЗМІ і працювати над матеріалами кримінального провадження.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: