Мер Бучі збирається оскаржувати дії Генпрокуратури

Мер Бучі збирається оскаржувати дії Генпрокуратури
umoloda.kiev.ua

Федорук каже, що підстав для оголошення йому підозри наразі нема

Міський голова Бучі Київської області Анатолій Федорук має намір оскаржити дії Генеральної прокуратури, слідчі якої напередодні провели обшук у його будинку. Про це він повідомив сьогодні, 22 липня, пише Gazeta.ua.

«На виконання рішення Печерського суду слідчі ГПУ проводили обшук у моїй оселі, у приміщенні Бучанської міської ради. Вилучили масу документів. Слідчі виконували процесуальні дії в рамках фактової справи, яку веде Генеральна прокуратура. Є чіткий складений акт того, шо було вилучено. Які суми, які коштовності, в якому об'ємі - це більше роздмухана річ. Навіть дитячі речі та відзнаки були вилучені. Але нічого, це процесуальні дії. Не мені давати їм оцінку. Адвокати працюють у цьому напрямку. Будемо оскаржувати», - сказав Федорук.

Він наголосив, що підстав для оголошення йому підозри наразі нема. І запевнив, що й надалі виконуватиме свої обов'язки та не збирається тікати з України.

«Працюю. Нікуди найближчим часом не збираюся подорожувати», - зазначив Федорук.

Нагадаємо, співробітники Генеральної прокуратури України у четвер, 21 липня, вранці почали обшуки в будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука, а також у Бучанській міській раді. Згодом з'явилася інформація, що обшуки також проходять і в Ірпені, але тамтешній мер зник.

Пізніше пояснили, що ГПУ проводить обшуки за 31 адресою за фактом зловживання і перевищення службового становища посадовими особами Бучанської міської ради при незаконному вилученні із власності держави 890 га особливих земель лісового фонду. Єдиним уповноваженим державним органом на виділення цих земель був і залишається виключно КМУ. За попередніми підрахунками, вартість цих земель оцінюється в сотні мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: