Меркель закликатиме Євросоюз до посилення санкцій проти Росії

Меркель закликатиме Євросоюз до посилення санкцій проти Росії
Меркель: Досі переговори по Сирії, на жаль, не привели до стійкого перемир'я
Фото geo-politica.info

На Заході накопичилося невдоволення росіянами

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір виступати в Євросоюзі за посилення санкцій відносно Росії через дії Москви в Сирії. Про це сьогодні повідомила електронна версія газети Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на оточення глави уряду ФРН. 

Тема санкцій буде обговорюватися 20-21 жовтня на засіданні Європейської ради, зазначило видання. «Щоправда, складно буде домовитися про нові санкції з партнером по коаліції - Соціал-демократичною партією Німеччини, а потім і на європейській площині, однак на Заході накопичилося невдоволення росіянами», - пише FAZ.

Президент США Барак Обама в ході телефонної розмови запевнив Меркель в підтримці «жорсткої реакції», якщо представникам країн-членів ЄС вдасться погодити нові заходи, вказало видання. Розглядається можливість введення санкцій в області літакобудування і в сферах, які пов'язані з оборонною промисловістю, повідомила газета.

В ході проходить в суботу в місті Падерборн конференції молодіжної організації блоку Християнсько-демократичний союз / Християнсько-соціальний союз (ХДС / ХСС) Меркель заявила, що деякі події в Сирії «дуже близькі до військових злочинів». Вона назвала бомбардування в Алеппо «негуманними».

«Чи є вони військовими злочинами, вирішувати Міжнародного суду ООН, - зазначила Меркель. - Набагато важливіше, як зупинити це і рухатися до політичного процессу». Канцлер констатувала, що до сих пір переговори по Сирії, «на жаль, не привели до стійкого перемир'я».

Як повідомлялось, Німеччина суттєво збільшує видатки на оборону. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: