Мінфін чекає на п'ятий транш МВФ до осені

Мінфін чекає на п'ятий транш МВФ до осені
Оксана Маркарова
Фото: nv.ua

Маркарова відзначила, що в даний момент ведуться перемовини щодо цін на газ для населення

Міністерство фінансів очікує отримання п'ятого траншу від Міжнародного валютного фонду до осени поточного року.

Про це в інтерв'ю Financial Times повідомила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.

Маркарова відзначила, що в даний момент ведуться перемовини щодо цін на газ для населення і Міністерство фінансів розраховує, що це питання буде вирішене найближчим часом.

«Чим швидше ми його (транш - ред.) отримаємо, тим краще. Це доводить, що ми просуваємося по нашій програмі реформ, це дуже хороший сигнал для інвесторів», - вважає вона.

В. о. міністра фінансів також наголосила на важливості співпраці з МВФ: «Дуже важливо, щоб ми були в програмі. Ми не розглядаємо варіантів, в яких співпраця з Фондом припиниться», - сказала вона.

Як повідомлялося, Національний банк очікує отримання траншу від Міжнародного валютного фонду, незважаючи на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

У Нацбанку повідомили, що незалежно від того, хто є підписантом програми співпраці з МВФ, зобов'язання за програмою бере на себе Україна. Для Фонду же головне, щоб країна дотримувалася умов програми.

Отже, Національний банк продовжує очікувати, що Україна здійснить реформи, закладені в програмі, і отримає від МВФ 2 млрд доларів в 2018 році.

7 червня подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Данилюка з посади підтримали 254 народні депутати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: