Міністерка закликає приєднатися до флешмобу проти самогубств

Міністерка закликає приєднатися до флешмобу проти самогубств
Очільниця МОЗ Зоряна Cкалецька

Сьогодні світ відзначає день психічного здоров’я

Міністр охорони здоров'я Зоряна Cкалецька закликала приєднатися до флешмобу в День психічного здоров'я задля підтримки людей, які знаходяться в скрутному становщі і запобігти ймовірним самогубствам.

Про це вона написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

«Десятого жовтня світ відзначає день психічного здоров’я. Сьогодні моя команда долучається до всесвітньої акції «40 секунд дії». Мета акції – підтримати людей у скрутному становищі, запобігти самогубству. Я вас дуже прошу долучитись до акції #WorldSuicidePreventionDay. Якщо у вас є близька людина чи колега у скрутному становищі – принаймні 40 секунд поговоріть з нею і підтримайте. Якщо ви маєте аудиторію та підписників – скажіть їм теплі слова, розкажіть про акцію», - написала Скалецька.

Вона зазначила, що щороку в світі майже 800 000 людей завершують життя самогубством. Серед молодих людей віком 15 - 29 років – це одна з головних причин смертності.

До слова, напередодні Скалецька повідомила про недостатню кількість вакцин від кору. 

Раніше Скалецька заявила, що хоче, щоб кожен директорат і кожен департамент міністерства надав всю інформацію з актуальних питань. Також вона заявляла, що готова «завершити війну», яка розгорілася у міністерстві.

Раніше працівники МОЗ оприлюднили відкритий лист – звернення до прем’єр-міністра Олексія Гончарука, в якому заявляють, що у міністерстві майже місяць не підписуються важливі документи, зриваються закупівлі лікарських засобів та виробів для важкохворих українців, а також зриваються закупівлі вакцин, зупинена реалізація міжнародних проєктів технічної підтримки, в тому числі і за квотою Світового банку, заблоковані субвенційні платежі регіонам.

У свою чергу Гончарук заявив, що уряд уважно вивчає ситуацію, що склалася у Міністерстві охорони здоров’я. Прем’єр додав, що не має жодних сумнівів щодо професійних якостей нової очільниці Міністерства Зоряни Скалецької.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: