Міністра Омеляна хочуть взяти на поруки

Міністра Омеляна хочуть взяти на поруки
Володимир Омелян

Прокурори не клопотатимуть про арешт чи затримання Омеляна

Міністр спорту Ігор Жданов попросив Солом’янський райсуд Києва віддати йому на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні. 

Свою заяву Жданов опублікував у Facebook.

«Готовий взяти на поруки свого колегу по уряду та соратника по партії «Народний фронт» – міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Звернувся з відповідною заявою до Солом’янського райсуду м. Києва», – написав міністр спорту.

Жданов також висловив переконання, що Омелян жодним чином не ухилятиметься від слідства.

«Розраховую, що розслідування й судовий процес проходитимуть чесно, об’єктивно, без упередження та політичних мотивів, і це дасть можливість Володимиру Омеляну спростувати звинувачення на свою адресу в цивілізований європейський і правовий спосіб», – додав міністр.

Проте, як відомо, прокурори не клопотатимуть про арешт чи затримання Омеляна, а проситимуть про запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, який отримав напередодні підозру від НАБУ, заявив сьогодні, 13 вересня, що у відставку йти не збирається. А слідчих НАБУ буде намагатися притягнути до відповідальності.

Раніше Омелян повідомив, що слідство проти нього тривало півтора року.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило, що Омеляну оголосили про підозру у незаконному збагаченні і недекларуванні.

«За даними слідства, ця службова особа, яка з 2000 року по теперішній час перебуває на державній службі, у період з 1.01.2000 по 26.04.2018 отримала 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати її склали лише в період із 2008 року по 26.04.2015 щонайменше 3,45 млн грн», - заявили в НАБУ.

Клопотання про застосування запобіжного заходу щодо голови Мінінфраструктури Володимира Омеляна буде розглянуте в Солом’янському райсуді Києва в п’ятницю, 14 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: