Міноборони вперше зробило покупку через Агентство НАТО

Міноборони вперше зробило покупку через Агентство НАТО
Першою закупівлею для ЗСУ стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2

Це перша успішна закупівля через Агентство без участі посередників

Міністерство оборони України зробило першу в історії закупівлю військових товарів через Агентство НАТО з підтримки і постачання.

Про це повідомила місія України при НАТО.

«Вітаємо Міноборони з самостійним виходом на міжнародні конкурентні ринки! Завершилась перша в історії Міноборони закупівля без посередників військових товарів через Агентство НАТО для потреб ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Першою закупівлею для потреб Збройних сил України стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2.

До слова, серійне виробництво новітньої артилерійської установки «Богдана»може розпочатися через два роки. У 2018 році Україна презентувала власну колісну САУ-2С22 Богдана, гармата якої має натівський калібр 155-мм. Розробкою САУ займається Краматорський завод машинобудування.

Крім того Україна успішно випробувала новітню РСЗВ «Буревій»Система залпового вогню «Буревій» має замінити застарілі «Урагани» радянського виробництва.

У 2020 році Міноборони анонсувало закупівлі чеські гаубиці Dana M2У міністерстві  заявили, що Dana M2 має достатню автоматизацію, щоб швидко наводитися на ціль та вражати її, і «характеризується високою гнучкістю та автономністю гармати».

 Читайте також: 


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: