Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 240 вибухів за добу

Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 240 вибухів за добу
Спостерігач ОБСЄ на Донбасі

У Донецькій області спостерігачі констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за добу зафіксували понад 240 вибухів у Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться у звіті місії у період 8 січня по 9 січня, який оприлюднено на сайті ОБСЄ.

У Донецькій області спостерігачі констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попередньою добою (зафіксувавши приблизно 235 вибухів супроти орієнтовно 150).

Зокрема, пізно ввечері 8 січня та вночі 9 січня спостерігачі, перебуваючи в центрі підконтрольного бойовикам «ДНР» Донецька, чули 16 вибухів невизначеного походження за 5–12 км на північний захід. Також удень 9 січня, здійснюючи моніторинг на центральному залізничному вокзалі Донецька, упродовж орієнтовно години команда місії чула 44 вибухи невизначеного походження і близько 50 черг із великокаліберного кулемета - усе за 3–5 км на захід.

Водночас, 9 січня, перебуваючи за 1 км від підконтрольного уряду с. Пищевик, члени патруля місії чули 10 вибухів, оцінених як постріли з озброєння невстановленого типу, та 1 вибух невизначеного походження - усе за 1–2 км на північний схід, а також 9 вибухів невизначеного походження й вогонь зі стрілецької зброї на невстановленій відстані на північний схід.

«У Луганській області Спеціальна моніторингова місія зафіксувала аналогічну кількість порушень режиму припинення вогню та меншу кількість вибухів (6), якщо порівнювати з попередньою добою (12 вибухів)», - заявили спостерігачі.

Так, 9 січня, перебуваючи у підконтрольному «ЛНР» селищі Калинове (60 км на захід від Луганська), команда СММ чула понад 30 черг із гармати бойової машини піхоти (БМП-2, 30 мм) і 20 пострілів зі стрілецької зброї - усе за 3–4 км на захід та північний захід.

Нагадаємо, 9 січня в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден український військовий, проте двоє українських бійців отримали поранення.

А от 8 січня військовослужбовці Збройних сил України змушені були відкривати вогонь у відповідь на обстріли їхніх позицій бойовиками.

Раніше спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту на Донбасі до повного, стійкого та безстрокового виконання припинення вогню. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: