Митрополит УПЦ МП про зірвану зустріч єпископів з президентом: Зустрілися два бики…

Митрополит УПЦ МП про зірвану зустріч єпископів з президентом: Зустрілися два бики…

За словами митрополита Софронія, у віруючої людини повинно бути смирення

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній порівняв вчорашню зірвану зустріч єпископів Московського патріархату і президента із сутичкою двох биків, які не захотіли одне одному поступатися. Про це він розказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Софронія, у справжньої віруючої людини повинне бути смирення. «Але у цьому випадку таку поведінку можна розцінювати, як впертість. Єпископи сказали, що неканонічно їхати до Українського дому. Вони готові розмовляти тільки на території лаври», - пояснив митрополит.

На думку, Софронія, вимога єпископів, щоб президент приїхав у лавру, бо «в історії немає випадків, щоб єпископи колись самі ходили до царя» - «ніде не зафіксована, як правомочна». «Коли це обговорювалося, я не погоджувався. Але я був одним єдиним, хто проголосував проти (такого пояснення відмові зустрічі з президентом)», - наголосив владика.

Хоча потім Софроній додав, що була одна людина, яка підтримувала його у всіх питаннях. «Митрополит Вінницький і Барський Симеон мене підтримував у всіх питаннях, більше ніхто», - сказав митрополит.

Раніше повідомлялося, що 13 листопада президент Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом УПЦ Московського патріархату.

Однак зустріч президента з ієрархами УПЦ МП була зірвана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: