Могеріні: ЄС продовжить діалог з Україною про можливе порушення прав меншин

Могеріні: ЄС продовжить діалог з Україною про можливе порушення прав меншин
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні 

Брюссель продовжить діалог з Києвом з питання можливого порушення прав меншин українським законом про освіту

Високий представник Європейського Союзу з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Брюссель продовжить діалог з Україною з питання можливого порушення прав меншин законом про освіту, грунтуючись на висновках Венеціанської комісії.

Про це Могеріні сказала в понеділок у Люксембурзі на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

За словами Могеріні, це питання розглядалося не в розділі «інше», а під час дискусії про права людини.

«Ми вже обговорювали це питання неформально під час нашої зустрічі в Таллінні у вересні, обговорювали його з президентом Порошенком в Нью-Йорку під час нашої двосторонньої зустрічі, і ми домовилися, що будемо чекати на висновки Венеціанської комісії, яку запросили щодо виконання закону, і ми, як ЄС, базуючись на цьому, продовжимо діалог з українською владою», - сказала Могеріні.

Як повідомлялося, Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання щодо порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з ухваленням українського закону про освіту. 

Водночас Польща виступає проти перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

Нагадаємо, 28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що не вважає заяви Угорщини цивілізованим діалогом.

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Україну розпинали за мову. Резолюція ПАРЄ та її наслідки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: