Мусіяка: час перед виборами завжди тривожний для Конституції

Мусіяка: час перед виборами завжди тривожний для Конституції
Віктор Мусіяка

Зранку дивитись новини, а до вечора написати проект Конституції – це смішно - Мусіяка

Колишній нардеп, один з «батьків Конституції» Віктор Мусіяка в коментарі «Главкому» пояснив, чому останній рік політики часто говорять про зміни до Основного Закону.

«Коли наближається час виборів, завжди виникають ідеї коригування Основного закону. Тут немає нічого дивного», - зазначив Мусіяка.

За словами колишнього нардепа, нинішня Конституція, якщо і потребує змін, то лише тих, які запропонує український народ. «У основі всіх наших негараздів – те, що не виконуються вимоги Конституції. Необхідно налагодити систему, яка б дійсно забезпечувала функціонування суб’єктів влади відповідно до Конституції. Зранку дивитись новини, а до вечора написати проект Конституції, як це в нас роблять деякі політики, - це смішно. Якщо є якісь цікаві ідеї, то їх треба запропонувати суспільству і обговорити їх з ним. Спочатку розглядається концепція нових положень Конституції, йде обговорення, причому не тільки суспільне, але і професійне, а потім вже виходять на якійсь проекти», - додав «батько Конституції».

Нагадаємо, минулої осені один з лідерів «Народного фронту», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що його партія підготувала проект конституційної реформи, за яким «усувається дуалізм влади». Тепер про зміни до Основного закону заговорила і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Сьогодні, на думку Тимошенко, очевидною є необхідність створення нових правил для українського суспільного співжиття. Про Конституцію, як новий суспільний договір, Тимошенко говорила і кілька тижнів тому – на форумі «Новий курс України». Не проти змін Конституції і у Опоблоці.

У той же час, за словами голови Конституційного суду України Станіслава Шевчука, українська Конституція добре виписана, єдина проблема – це її невиконання політиками. Про це він говорив у недавньому інтерв’ю «Главкому»

Також читайте: «Треба змінювати не Конституцію, а себе». 22-й річниці Основного закону присвячується

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: