Музей Революції гідності не забороняли, будівництво просто відклали – Генпрокуратура

Музей Революції гідності не забороняли, будівництво просто відклали – Генпрокуратура
Музей, присвячений подіям на Майдані 2014 року, має стати частиною меморіального комплексу в Києві

Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту, - сказав Горбатюк

Припис прокурора про заборону будівництва Музею Революції гідності по вулиці Інститутській в Києві діятиме впродовж 2-3 місяців - до завершення слідчих експериментів

Про це повідомив керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає «Укрінформ».

«Будувати музей не забороняли. Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту», - сказав Горбатюк.

Він додав, що слідчі експерименти планується завершити упродовж 2-3 місяців.

Нагадаємо, 4 липня Музей Революції гідності отримав припис від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури про заборону будівництва музею та меморіалу на Інститутській.

Нагадаємо, 28 червня міністр культури Євген Нищук оголосив, що переможцем Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності «у номінації Музей Революції гідності став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Також Ігор Пошивайло повідомляв, що Меморіал Революції гідності збудують за рік-два.

У березні Київська міська рада ухвалила рішення про надання земельних ділянок орієнтовними площами 0,59 га; 0,53 га; 0,22 га від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної сотні, 3-5 у Печерському та Шевченківському районах Києва Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності для облаштування пішохідної зони.

Земельні ділянки розташовані в межах історичного центру та ареалу міста. За даними Державного земельного кадастру, земельні ділянки належать до земель історико-культурного призначення — для розміщення та обслуговування музейних закладів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: