ГПУ заборонила будівництво Музею Революції Гідності

ГПУ заборонила будівництво Музею Революції Гідності

Постанова ГПУ забороняє будь-які дії на Інститутській: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень

Музей Революції Гідності у середу, 4 липня, отримав припис від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури про заборону будівництва музею та меморіалу на Інститутській.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів директор музею Ігор Пошивайло. 

«Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень», — сказав Пошивайло.

Нагадаємо, 28 червня міністр культури Євген Нищук оголосив, що переможцем Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності« у номінації «Музей Революції Гідності« став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Також Ігор Пошивайло повідомляв, що Меморіал Революції Гідності збудують за рік-два.

У березні Київська міська рада прийняла рішення про надання земельних ділянок орієнтовними площами 0,59 га; 0,53 га; 0,22 га від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 у Печерському та Шевченківському районах Києва Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності для облаштування пішохідної зони.

Земельні ділянки розташовані в межах історичного центру та ареалу міста. За даними Державного земельного кадастру, земельні ділянки належать до земель історико-культурного призначення — для розміщення та обслуговування музейних закладів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: