МЗС радить утриматися від поїздок до країн Карибського басейну через ураган «Марія»

МЗС радить утриматися від поїздок до країн Карибського басейну через ураган «Марія»
Наслідки урагану «Марія»

Максимальної потужності ураган орієнтовно досягне 19-20 вересня

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від поїздок в ряд країн через ураган «Марія».

Про це повідомляє департаменту консульської служби МЗС України у Facebook.

«За інформацією Національного Центру ураганів США, до Північно-східних островів Карибського моря (Пуерто-Ріко, Гаїті, Домініканська Республіка, Гваделупа, Сент-Кітс і Невіс, Монтсеррат, Мартініка) наближається ураган «Марія», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, максимальної потужності ураган орієнтовно досягне 19-20 вересня.

МЗС рекомендує громадянам України, які знаходяться в цьому регіоні, проявляти підвищену обережність, без зайвої потреби не покидати укриттів, а тим, хто планує його відвідати, - утриматися найближчим часом від поїздок в регіон.

Крім того, під час перебування в районах, уражених ураганом, рекомендується уважно стежити за повідомленнями місцевих органів щодо розвитку ситуації; дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутної та повітряного транспорту.

Раніше «Главком» повідомляв, що ураган «Марія» зруйнував острів Домініка: прем’єр втік із затопленого будинку. Синоптики дали урагану «Марія» найвищий рівень небезпеки - п'ятий.

У вівторок через ураган «Марія» в заморському регіоні Франції Гваделупі через падіння дерева загинула одна людина, ще дві людини зникли безвісти після того, як затонув човен.

За деякими даними, «Марія» йде маршрутом урагану «Ірма», який спричинив колосальні руйнування на Карибських островах і у Флориді. Щонайменше 81 людина загинула в результаті буревію «Ірма» та його руйнівних наслідків.

Як відомо, до середини тижня «Марія» може досягти Віргінських Островів і Пуерто-Ріко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: