На Чернігівщині визначили три нових осередки спалаху коронавірусу

На Чернігівщині визначили три нових осередки спалаху коронавірусу
На Чернігівщині визначили три нових осередки спалаху коронавірусу

Три населених пункти – Прилуки, Журавка та Варва – визнані осередками спалаху інфекційної хвороби

На півдні Чернігівської області три населених пункти - Прилуки, Журавка та Варва - визнані осередками спалаху коронавіруса.

Про це повідомив у Facebook голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Так, у Варивнському районі вже 11 підтверджених хворих на коронавірус, з них три безпосередньо з Варви, восьмеро із села Журавка.

Визначені 139 контактних осіб, 47 вже провели ПЛР-тестування. Діють 3 контрольно-пропускні пункти на в’їздах- виїздах із Журавки.

Крім того, було вирішено вжити додаткових заходів: збільшити кількість КПП та розташувати їх таким чином, щоб максимально охопити автошляхи в районі. Також проговорили питання забезпечення працівників первинної ланки засобами індивідуального захисту, додаткової оплати тим, хто задіяний для чергування на КПП.

У Прилуках провели засідання штабу з ліквідації НС. У місті 4 випадки інфікування коронавірусом, троє з них це медичні працівники.

Вирішено запровадити додаткові заходи у Прилуках: обмеження доступу до лікувального закладу, контроль за кількістю перебування людей у супермаркетах з обов’язковою дезінфекцією, встановити КПП для контролю руху транспорту зі сторони Варвинського району.

В Україні станом на 26 квітня 8617 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки, це на 14 випадків більше, ніж учора (478). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: