На Донбасі безпілотник ОБСЄ «засліпили» військовою апаратурою

На Донбасі безпілотник ОБСЄ «засліпили» військовою апаратурою

Безпілотник ОБСЄ в аварійному режимі залишив район поблизу н. п. Корсунь, де відзначалося глушіння

Безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії зазнав вкрай серйозного глушіння увечері 8 листопада біля населеного пункту Корсунь (ОРДО), що ледь не призвело до втрати контролю над дроном.

Про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 9 листопада 2018 року.

«Безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії зазнав серйозного глушіння. Увечері 8 листопада, пролітаючи над районами поблизу н. п. Корсунь (непідконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Донецька), БПЛА СММ дальнього радіуса дії тимчасово втрачав сигнал GPS, за оцінкою, внаслідок глушіння. Інцидент оцінено як вкрай серйозний, оскільки більшість систем контролю та зв'язку (у тому числі резервні системи) між наземною станцією контролю та БПЛА не функціонували», - йдеться у звіті.

В місії ОБСЄ повідомили, що, незважаючи на серйозність глушіння, команда операторів відновила контроль над безпілотником «після того, як він в аварійному режимі залишив район, де відзначалося глушіння».

Також нагадується, що у червні 2016 році БПЛА СММ дальнього радіуса вже було втрачено при здійсненні польоту над підконтрольним бойовикам Корсунем.

Нагадаємо, нещодавно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що безпілотний літальний апарат СММ, який зник в районі окупованого Нижньокринського, був збитий засобами протиповітряної оборони збройних формувань Росії.

Берлін та Париж поклали на РФ відповідальність за знищення безпілотника ОБСЄ на Донбасі.

Пізніше 40 країн прийняли заяву, в якій поклали відповідальність на Росію за збитий дрон ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: