На допит у ГПУ замість Януковича прийде його адвокат

На допит у ГПУ замість Януковича прийде його адвокат
Віктор Янукович з адвокатом на відеодопиті

Адвокат зробить заяву про поважність причин неявки Януковича до слідчого

Замість екс-президента-втікача Віктора Януковича, якого сьогодні на 10:00 викликали до слідчого відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України на допит, до ГПУ прийде його адвокат. Про це у коментарі УНН повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

«Я буду (представляти інтереси Януковича. - Ред.). Буде заява з великим обсягом додатків про поважність причин неявки до слідчого згідно зі 138 статтею Кримінально-процесуального кодексу», — сказав він.

Також адвокат зазначив, що прибуде до ГПУ на 10:00.

Нагадаємо, Януковича викликали на допит у ГПУ 5 і 9 грудня.

28 листопада відбувся відеодопит Януковича.

Янукович заявив, що просить вибачення у родичів загиблих на Майдані, а також додав, що якби він не виїхав з країни, то така війна, як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Як повідомлялось, екс-президент повідомив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Під час відеодопиту Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану, 20 листопада, мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Читайте також статтю «Главкома» «Дубль два. Свідок Янукович майже нічого «не пам'ятає»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: