На Харківщині поліція відкрила чергове провадження щодо підкупу виборців

На Харківщині поліція відкрила чергове провадження щодо підкупу виборців

Слідчий Первомайського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за фактом безкоштовної роздачі людям напоїв та мороженого від представників кандидата в народні депутати

За минулу добу до харківської поліції надійшло 12 звернень громадян у зв'язку з виборами, відкрито одне кримінальне провадження.

«Слідчий Первомайського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України за фактом безкоштовної роздачі населенню напоїв та мороженого від представників кандидата в депутати Верховної Ради України», - повідомив відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Загалом від початку передвиборної кампанії до поліції надійшло 120 повідомлень про порушення закону України «Про вибори народних депутатів України», зафіксованих на території Харківської області.

Було відкрито шість кримінальних проваджень: три - за ст.160 (підкуп), два - за ст.296 (хуліганство) й одне - за ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України, також складено два адміністративні протоколи.

Нагадаємо, Указом президента України дострокові вибори до Верховної Ради України призначені на 21 липня. Виборча кампанія стартувала 24 травня.

Указ президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту і дострокове проведення виборів був опублікований в газеті «Урядовий кур'єр» 23 травня, відповідно цього дня він набув чинності. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: