Нацбанк: гривня і надалі зміцнюватиметься завдяки траншу МВФ

Нацбанк: гривня і надалі зміцнюватиметься завдяки траншу МВФ
У Нацбанку впевнені, що гривня буде міцнішати

Інфляція за підсумками року сягне, як і прогнозував НБУ, 10%

Надходження чергового траншу Міжнародного валютного фонду позитивно вплине на курс національної валюти в Україні. Про це повідомив перший заступник голови НБУ Олег Чурій під час брифінгу.

«Безумовно, новина про отримання траншу від Міжнародного валютного фонду, вона також була позитивною», - зазначив чиновник, відповідаючи на питання, чи вплинуть нові надходження на курс національної валют в Україні.

За його словами, укріплення гривні під кінець поточного року спричинили: жорстка монетарна політика, яку проводить Національний банк, високі відсоткові ставки – як номінальні, так і реальні. Крім того, на курс нацвалюти позитивно вплинула виважена фіскальна політика, яку на сьогодні проводить уряд, а також те, що цього року Україна зібрала рекордний за роки незалежності урожай – більше ніж 70 млн т зернових, більше 90 млн т – разом із олійними культурами.

При цьому він додав, що інфляція за підсумками року сягне, як і прогнозував НБУ, 10%.

Як повідомили у Нацбанку, після отримання траншу кредиту Міжнародного фінансового фонду до України до кінця поточного року також мають надійти кошти за лінією Світового банку обсягом 400 млн доларів.

Нагадаємо, вчора, 21 грудня, Україна отримала перший транш на близько 1,4 млрд дол. США за новою програмою співпраці з МВФ  на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA). 

Як відомо, 18 грудня Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів.

Також Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму $3,9 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: